Karrier - duális képzés

Mit kell tudni a HUNGEXPO-ról?

Hungexpo Zrt. Magyarország elismerten elsőszámú kiállításszervező cége, a francia GL Events csoport tagja. 50 éves tapasztalatával 1967 óta a hazai piac vezető szereplője.

A Hungexpo Zrt. tevékenysége két alappilléren áll. Egyrészt szakkiállítások és vásárok magas színvonalú szervezését végzi belföldön és külföldön. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon. A saját szervezésű szakmai és nagyközönség kiállítások alatt, mind a kiállítók akvirálását, a marketing kommunikációt, a média megjelenéseket, a közönséggel való kapcsolattartást, műszaki-technikai feltételek biztosítását, illetve a rendezvény lebonyolítását és az ehhez kapcsolódó utómunkálatokat is a cég kollégái végzik.

A Hungexpo Zrt. másik kiemelkedő üzletága a Budapesti Vásárközpont - mint kiállítási és konferencia helyszín - kereskedelmi célú értékesítése. A HUNGEXPO kiváló helyszín tudományos konferenciák, kongresszusok és más nagyszabású nemzetközi rendezvények lebonyolítására, amelyek lehetnek akár kulturális, sport, politikai, valamint üzleti események is. Ezek az úgynevezett vendégrendezvények, amelyek számára a HUNGEXPO a megfelelő helyszínt biztosítja, illetve a szervező cég igényei szerint egyéb szolgáltatásokat is nyújt. Ezen a területen kiemelkedő fontosságú a széles nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása, fenntartása, a kiváló angol nyelvű kommunikáció, illetve a protokoll szabályok betartása.

Mi a kiválasztás menete a cégnél?

Minden esetben átnézzük a beérkezett önéletrajzokat, majd telefonos interjú keretében előszűrjük a jelölteket. A kiválasztott hallgatókat ezután egy személyes interjú keretében hallgatjuk meg. Itt lehetősége nyílik a leendő munkavállalónak, hogy közelebbről megismerje az irodánkat, a cég dolgozóit és feltegye a kérdéseit. Ez egyben az utolsó kör, ezután választjuk ki a véglegesen felvételt nyert hallgatókat.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a hallgatónak a kiválasztáshoz?

KÉSZSÉGEK, KÉPESSÉGEK, amiket elvárunk

 • Felelősségtudat
 • Problémamegoldó képesség, konfliktuskezelés
 • Kreativitás, új ötletek
 • Együttműködés, segítőkészség, csapatmunka
 • Jó kommunikációs készség
 • Idegen nyelvhasználat

Fontosnak tartjuk továbbá

 • A cég egységeinek, folyamatainak, feladatainak, a megismerését
 • Az intézményi működést szabályozó dokumentumok betartását
 • A szervezeti kultúra jellemzőinek, belső értékeknek a megismerését
 • Hiányzások, késések előre jelzését
 • Munkaidő reális vezetését

Hogyan kell jelentkezni duális képzésre?

A duális képzésre kétlépcsős felvételi eljárásban kerülhetsz be:

1. lépcső: Add be felsőoktatási felvételi jelentkezésedet a választott intézmény adott szakjára a felvételi jelentkezési határidőig a felvi.hu-n.

2. lépcső: Jelentkezz hozzánk május 15-ig (a lentebb megadott módon)! Legkésőbb a sorrend módosítási határidőig értesítjük a hozzánk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről. Ennek tudatában még módosíthatod a felsőoktatási intézmények sorrendjét a felvételi jelentkezésedben. 

Hogyan kell jelentkezni a HUNGEXPO Zrt-hez?

A karrier@hungexpo.hu e-mail címre várja a HR csapatunk a jelentkezésedet (fényképes önéletrajzzal)! Az e-mail tárgyában tüntesd fel, hogy Duális képzésre jelentkezel.

Hol érhető el bővebb információ a jelentkezéssel kapcsolatban?

Az alábbi honlapokon találsz naprakész információkat:

Cégünk mely területeire Várunk hallgatókat?

Rendezvényszervező gyakornok (saját kiállítások) feladatai: ezt 2 területre osztjuk - értékesítői feladatok: segítségnyújtás a kiállításokkal kapcsolatos akvizíciós és értékesítési tevékenységekben; az üzleti ajánlatok elkészítésében való közreműködés a potenciális kiállítók részére; - szervezői feladatok: a kiállítás szervezési feladataiban való részvétel; az ügyfelekkel, illetve szolgáltatókkal, alvállalkozókkal való kapcsolattartás.

Rendezvényszervező gyakornok (vendégrendezvények) feladatai: ezt szintén 2 területre osztjuk - értékesítői feladatok: a hazai, illetve nemzetközi konferenciák felkutatása; a HUNGEXPO, mint helyszín értékesítése; nemzetközi partnerekkel, ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartás; új piaci igények feltárásában, a konkurencia figyelésében való aktív részvétel; - szervezői feladatok: a rendezvény szervezési feladataiban való részvétel; az ügyfelekkel, illetve szolgáltatókkal, alvállalkozókkal való kapcsolattartás.

Marketing gyakornok feladatai: kiállítási akvizíciós- és látogatói kommunikációs anyagok tervezésében való aktív közreműködés; honlap szerkesztésében való részvétel; social media menedzsmentben való részvétel; PR és protokoll feladatok; adminisztrációs feladatok ellátása.

Adatbázis fejlesztő/karbantartó gyakornok feladatai: adatbázis frissítése, működésének javítása, hatékonyságának fejlesztése; duplicitás mentesítés, hasonlóság keresés; internetes kutatás.

Rendezvénytechnikus gyakornok: kiállítások, rendezvények műszaki szervezésében az energetikával, áram kiosztással, víz és csatorna használattal kapcsolatos feladatokban segítségnyújtás; a fenti területeken szolgáltató alvállalkozókkal folyamatosan kapcsolattartás; részvétel az előzetes fogyasztási költségek kalkulációiban; a vállalat energiapolitikájának megismerése, kialakításában való részvétel; rendezvény alatti műszaki problémák elhárításában történő segédkezés; dokumentációk, műszaki forgatókönyvek készítése; az ügyfelek tájékoztatásának segítése.

Pénzügy-számviteli gyakornok feladatai: Pénzügyi, számviteli és számlázási osztály munkájának támogatása; számlák iktatása; könyvelési feladatok; területhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.

Milyen karrier lehetőségek várhatóak a cégnél?

A Hungexpo Zrt egy folyamatosan növekedő és bővülő vállalat, amely kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik. A cégünknél gyakorlatot végző hallgatóknak - a tanulmányaik befejezése után - akár teljes munkaidős állás betöltésére is lehetőségük lesz.

Kap-e fizetést a hallgató, mekkora ennek várható összege?

Igen! A duális képzés egyik nagy előnye, hogy a tanulásért is fizetés jár. A havi juttatást nem csak a gyakorlati hetek alatt, hanem a szorgalmi időszakban is megkapja a hallgató, amikor a főiskolai/egyetemi előadások és gyakorlatok látogatása a munkája.

Ennek várható összege rendeletben rögzített: a minimálbér 15%-a/hét (havi kifizetésben).