Bocuse d'Or magyar selejtező

2017. december 4., hétfő

December 3.-án lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntőjének selejtezője. Büszkék vagyunk rá, hogy a versenyek mellett immár a professzionálisan berendezett tankonyhának is a HUNGEXPO biztosítja a helyszínt és az infrastruktúrát. Február 8.-án pedig ismét Sirha Budapest kiállítás ad otthon a Bocuse d'Or magyar döntőjének.

December 3-án vasárnap megkezdődött a versenyzés, amelynek a végén majd kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában a Bocuse d'Or európai válogatóján Torinóban.

A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos), Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így a selejtezőn a következő tíz jelölt vehetett részt: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István és Volenter István.

A selejtező résztvevői közül öten délelőtt, öten délután készítették el ételeiket. A főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kellett használni.

A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vomberg Frigyes, Ruprecht László és Szabó Kevin vett részt, míg a kóstoló zsűriben Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Christian Meyer, Nyíri Szása, Sárközi Ákos, Harmath Csaba, Vajna Tamás és Bíró Lajos foglaltak helyet. Az eredményhirdetéskor pontszámokat nem, csak a továbbjutók neveit hirdették ki. Széll Tamás a konyhai zsűri nevében azt hangúlyozta, hogy "ha nincs rend a konyhában, akkor nincs rend a fejekben", és a precíz konyhai munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Sárközi Ákos a kóstoló zsűri nevében elmondta, mekkora fejlődést láttak a két évvel ezelőtti versenyhez képest, és hogy jó volt látni, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára. Ugyannakor – akárcsak az utánpótlásversenyen –hangúlyozta a kóstolás fontosságát is.

A selejtezőről a következő hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd február 8-án a SIRHA Budapesten, a magyar döntőben (ABC sorrendben, NEM az elért pontszámok szerint):

  • Elek Richárd
  • Garai Ádám
  • Haraszti Zsolt
  • Pohner Ádám
  • Veres István
  • Volenter István

A versenyről készült fotókból hamarosan képgaléria kerül fel a www.bocusedorhungary.hu weboldalra, de a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook oldalán található képek is felhasználhatók.
Fotokredit: Designfood/Fekete Antonio

 
 

Kapcsolódó híreink

Élvonalban az ipar

Élvonalban az ipar

A legutóbbinál több kiállító és látogató vett részt az idei IPAR NAPJAI kiállításon, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, május... tovább olvasom »

Rekord látogatottsággal zárult a 2018-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow

Rekord látogatottsággal zárult a 2018-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow

Minden idők leglátogatottabb AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítását zárta a HUNGEXPO 2018-ban. A január 27-én véget ért kiállítási... tovább olvasom »

BEAUTY & Style péntektől vasárnapig a HUNGEXPO-n!

BEAUTY & Style péntektől vasárnapig a HUNGEXPO-n!

A piaci trendeket követve új kiállítással jelentkezik idén a Hungexpo. Az október 26–28. között megrendezésre kerülő BEAUTY & Style... tovább olvasom »